1
min read
A- A+
Pročitano

Broj žrtava zemljotresa u Iranu porastao na 530, obustavljeno spasavanje

14/11/2017 - 19:20
Autor:Fos Media
9 pregleda

Broj žrtava zemljotresa koji je u nedjelju pogodio zapadne djelove Irana porastao je na 530, a zvaničnici u toj zemlji su obustavili operacije spasavanja navodeći da su male šanse za pronalazak preživjelih, javljaju državni mediji.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Nakon razornog zemljotresa jačine 7,3 stepena u oblasti kod iransko-iračke granice, preživjeli, od kojih su mnogi ostali bez svojih domova, borili su se u toku noći sa veoma niskim temperaturama, a sjutradan su se ponovo suočili sa nemaštinom i nedostatkom hrane i vode, prenosi AP.

U najsmrtonosnijem zemljotresu u Iranu u poslednjih deset godina povrijeđeno je na hiljade ljudi, a uništeno je više od 30 hiljada domova.

Predsjednik Irana Hasan Rohani rekao je da će njegova administracija pokrenuti istragu zbog ogromne štete na zgradama koje su izgrađene u okviru državnog projekta na zemljotresom pogođenom pograničnom području između Iraka i Irana.

On je rekao da bi trebalo ispitati greške u gradnji zgrada i obećao da će ponovo izgraditi pogođeni region u najkraćem mogućem vremenskom roku.

Mnoge od oštećenih zgrada izgrađene su za vrijeme bivšeg predsednika Mahmuda Ahmadinedžada.

Komentari