1
min read
A- A+
Pročitano

Divljaštvo u Saudijskoj Arabiji, dječaku odsjekli glavu jer nije sunit

10/02/2019 - 11:03
Autor:Fos Media
2376 pregleda

Šestogodišnji dječak obezglavljen je pred očima svoje majke u Saudijskoj Arabiji zato što pripada “krivoj” grani islama, prenosi Miror.

foto

Foto: The Mirror

Dijete je navodno ubijeno u svetom gradu Medini, prilikom posjete hramu poslanika Muhameda. Dječak Zakaria Al-Jaber i njegova majka posjetili su hram poslanika Muhameda u Medini, gdje su im prišli nepoznati muškarci i pitali ih jesu li oni šiiti.

Majka je navodno odgovorila potvrdno, te se nakon nekoliko minuta pored njih zaustavio automobil iz kojeg su izašli muškarci i oteli joj dječaka iz ruku, prenosi Avaz.

Dječaka su muškarci slomljenim staklom ubadali u vrat sve dok mu nisu odrezali glavu.

Bespomoćna majka je vrišteći gledala kako joj ubijaju dijete, niko navodno nije reagovao, a rezultati istrage još nisu poznati.

Saudijska Arabija većinski je sunitska zemlja, a pripadnici drugih vjeroispovijesti, uključujući druge grane islama, često su meta progona i nasilja.

Shia Rights Watch, američka organizacija za prava šita oglasila se povodom ove vijesti.

“Saudijska šiitska zajednica tuguje u znaku solidarnosti s roditeljima. Ovaj incident rezultat je stalnog kršenja prava i nedostatka zaštite šiitske populacije od strane saudijskih vlasti. Saudijski šiiti godinama trpe teror vlasti zbog svoje vjere”,  navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari