1
min read
A- A+
Pročitano

Florida: Serijski ubica luta ulicama i traži novu žrtvu, građani nemirni

14/11/2017 - 16:56
Autor:Fos Media
151 pregleda

Četvrta osoba zaredom ubijena u Tampi na Floridi, a stanovnici sve više strahuju da se među njima nalazi serijski ubica.

Foto: AP

Foto: AP

AP prenosi da su stanovnici četvrti Seminol Hajts čuli pucnjavu nešto prije pet sati ujutru po lokalnom vremenu, a kad je policija došla na mjesto događaja, pronašla je samo mrtvo tijelo na ulici.

Portparol policije nije mogao da komentariše da li je današnje ubistvo povezano sa nizom od tri ubistva u razmaku od samo deset dana koji se dogodio prošlog mjeseca.

Svi su ubijeni usred noći nakon što su izašli iz autobusa, bez ikakvog očiglednog razloga. Niko od njih nije opljačkan.

Policija je pojačala patrole u četvrti, ali to očito nije pomoglo da se spriječi posljednji zločin.

Prvi slučaj u nizu bilo je ubistvo Bendžamina Mičela (22), 9. oktobra. Neposredno nakon ubistva, nadzorna kamera snimila je osumnjičenog s kapuljačom na glavi kako trči od mjesta zločina koju je policija potom objavila.

Dva dana nakon toga, 11. oktobra, ubijena je Monika Hof (32). 19. oktobra ubijen je Entoni Najboa (20), koji je imao tu nesreću da je sjeo na pogrešni autobus povratku kući s posla.

Policijska patrola u blizini čula je pucnjavu i dotrčala na mjesto zločina, ali našla je Najboa mrtvog.

Gradonačelnik Tampe Bob Bakhorn rekao je na sastanku s policijom prošlog mjeseca da ulove osumnjičenog i “donesu mu njegovu glavu”.

Stanovnici ove tradicionalno radničke četvrti koja je vremenom počela da privlači i bogatije stanovnike, kažu da su dosad imali iskustva s krađama automobila i tučama između mladih, ali ni sa čim sličnim ovome.

Komentari