1
min read
A- A+
Pročitano

Merkelova sjedjela tokom intoniranja himni: Posle zabrinjavajućih drhtavica prekršila protokol (VIDEO)

11/07/2019 - 19:33
Autor:Fos Media
604 pregleda

Tokom dočeka premijerke Danske, Mete Frederiksen, njemačka kancelarka je danas u Berlinu, posle treće epizode napada slabosti, zatražila izmjenu protokola i na zvaničnoj ceremoniji dočeka sjedjela sa svojom gošćom tokom intoniranja himni.

Foto: AP

Foto: AP

Zdravlje njemačke kancelarke postalo je glavna tema svjetskih medija, pošto je u poslednjih mjesec dana imala već tri napada slabosti, praćena drhtavicom, tokom službenih prijema stranih državnika.

Danska premijerka je prihvatila da tokom ceremonije dobrodošlice, sa svim vojnim počastima, sjedi pored kancelarke, uprkos postojećem protokolu za ovakvu priliku.

Angela Merkel i Meta Frederiksen su se udobno smjestile u bijele stolice postavljene na crvenom tepihu ispred sjedišta njemačke vlade u Berlinu.

Tokom intoniranja himni, njemačka kancelarka je mirno sjedjela, samo se blago smješeći svojoj gošći u znak dobrodošlice.

Kako navodi njemački Bild, Merkelova je zatražila izmjenu protokola, jer je samo dan ranije, prilikom dočeka finskog zvaničnika, imala treći napad slabosti.

Ova odluka Angele Merkel, koja dužnost kancelara Njemačke treba da obavlja do 2021. godine, dodatno je podstakla nagađanja o stanju njenog zdravlja. Mnogi vjeruju da su iscrpljujući raspored dužnosti i česti maratonski noćni sastanci počeli da ostavljaju ozbiljne posledice na njeno zdravlje.

Pretpostavljene dijagnoze u njemačkim medijima se kreću od dehidracije do anksioznosti, preko premora i stresa. Bild cajtung je nedavno izvijestio da je Merkelova posle prvog napada, tokom posete Volodimira Zelenskog, uradila analizu krvi kako bi utvrdila da li joj nedostaju određeni minerali.

Navodno, analize su pokazale da je sve u redu, prenosi RTS.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari