1
min read
A- A+
Pročitano

Njemački policajac u problemu zbog Hitlerovog dvojnika

13/01/2020 - 22:16
Autor:Fos Media
463 pregleda

Njemačka policija razmišlja da pokrene disciplinski postupak protiv policajca koji nije reagovao kada se na ulici pojavio čovjek maskiran u Adolfa Hitlera.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen

Dvojnik se pojavio na ulici u istočnoj pokrajini Saksoniji na motociklu poput nekog iz Vermahta.

Policija je saopštila da se incident istražuje, jer je moguće da je dvojnik nacističkog lidera prekršio njemačke zakone o upotrebi zabranjenih simbola.

Na snimku postavljenom na društvenim mrežama vidi se kako se prolaznici smiju, među njima je i policajac u policijskom vozilu, a mnogi su i fotografisali motociklistu i njegovog vozača s karakterističnim brkovima.

Guverner Saksonije Mihael Krečmer napisao je na Tviteru da je "pojaviti se obučen u masovnog ubicu više nego neukusno".

Dodao je da se nada da će okupljanje bajkera u Augsburgu, nedaleko od grada Hemnic na istoku Njemačke, biti održano i naredne godine, ali da prije toga mora da bude jasno da je takvo ponašanje neprihvatljivo i da se nešto takvo neće ponoviti.

Vlasti u Saksoniji se već izvjesno vrijeme bore da poboljšaju sliku te pokrajine kao plodnog tla za neonacističke aktivnosti, nakon što je krajnje desničarska stranka Alternativa za Njemačku osvojila više od četvrtine glasova na lokalnim izborima prošle godine, prenosi B92.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari