1
min read
A- A+
Pročitano

Pregovori oko zida opet zapeli

11/02/2019 - 9:28
Autor:Fos Media
44 pregleda

Pregovori republikanaca i demokrata u američkom Kongresu u zastoju su, jer se još nije uspio postići dogovor koji bi ispunio zahtjev predsjednika Donalda Trampa o novcu za izgradnju zida s Meksikom, rekao je u nedjelju zvaničnik Bijele kuće.

Foto: Conservative Tribune

Foto: Conservative Tribune

Govoreći za televiziju NBC, vršitelj dužnosti šefa kabineta Mik Malvanej rekao je da se zbog toga zastoja "apsolutno ne može" isključiti nova paraliza vlade.

"Predsjednik zaista vjeruje da postoji nacionalna kriza sigurnosti i humanitarna kriza na granici i učiniće nešto u vezi s tim", rekao je Malvanej.

Republikanski senator Ričard Šelbi kazao je takođe da su "pregovori trenutno u zastoju", javio je Rojters.

On je za "Fox News Sunday" izrazio nadu da će se "pregovarači ubrzo vratiti za sto".

Pregovori američkog Kongresa oko financiranja pogranične sigurnosti zašli su u vikend budući da posebni Kongresni odbor želi da se do ponedjeljka postigne dogovor.

Zastupnici se nadaju da će se to dogoditi kako bi se ostavilo vremena da zakon prođe kroz Senat i Zastupnički dom i da ga potpiše predsjednik Tramp do petka, kada ističe privremeno financiranje saveznih agencija.

Tramp je 25. januara pristao da okonča najdužu djelimičnu blokadu rada savezne vlade, koja je trajala 35 dana, iako nije dobio 5,7 milijardi dolara koje je tražio od Kongresa za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Umjesto toga, postignut je dogovor o trosedmičnom finansiranju saveznih agencija kako bi se zastupnicima u Kongresu dalo vremena da riješe spor oko sigurnosti na granici.

Tramp vjeruje da je zid na granici, njegovo centralno obećanje iz kampanje, potreban da se zaustave ilegalni imigranti, trgovina drogom i krijumčarenje ljudi u SAD.

Pročitajte i ovo:

 

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari