1
min read
A- A+
Pročitano

Tadžikistan: Pobuna u zatvoru, ubijeno 27 osoba

08/11/2018 - 13:41
Autor:Fos Media
48 pregleda

Najmanje 25 zatvorenika, čuvar i policajac poginuli su u neredima u zatvoru sa visokim stepenom bezbjednosti u Tadžikistanu.

Ilustracija

Ilustracija

Pozivajući se na tri neimenovana izvora bezbjednosnih snaga, agencija Rojters je prenijela da je pobuna izbila sinoć u zatvoru u Hudžandu, drugom po veličini gradu u Tadžikistanu.

Nasilje je izbilo kada je jedan od zatvorenika, za koga se vjeruje da je član Islamske države, napao čuvara i oteo mu automatsku pušku, rekao je neimenovani zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova.

“Pobuna u kojoj su bili uključeni desetine zatvorenika izbila je noćas i nastavila se danas”, rekao je jedan neimenovani izvor, a drugi izvor je naveo da su zatvorenici bili naoružani oštrim predmetima uzetim iz zatvorske radionice.

Strogi zatvor u Hučandu, gradu od 700.000 stanovnika koji se nalazi oko 200 kilometara od glavnog grada Dušanbea, prima zatvorenike osuđene na dugogodišnje kazne za zločine kao što su ubistvo ili ekstremizam.

Ranije je bilo pokušaja bjekstva iz tog zatvora. Jedan čuvar i jedan zatvorenik ubijeni su tu prije dvije godine kada su tri zatvorenika pokušala da pobjegnu. Ministarstvo unutrašnjih poslova tada je navelo da su zatvorenici koji su probali da pobjegnu namjeravali da se pridruže ekstermističkoj organizaciji Islamska država.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari