1
min read
A- A+
Pročitano

Tilerson smijenjen zbog Irana?

13/03/2018 - 16:24
Autor:Fos Media
70 pregleda

Predsjednik SAD Donald Tramp pomenuo je da se nije slagao s državnim sekretarom Reksom Tilersonom koga je danas smijenio, posebno navodeći iransko nuklearno pitanje. Tilersona će naslijediti Majk Pompeo.

Reks-Donald

Foto: Breitbart.com

"Dobro smo sarađivali, ali se nismo slagali o nekim stvarima", kazao je Tramp novinarima u bašti Bijele kuće pred polazak za Kaliforniju.

"Kad pogledate sporazum o iranskom nuklearnom pitanju, ja sam mislio da je užasan, a on (Tilerson) je mislio da je sporazum OK", rekao je Tramp i dodao da njih dvojica "ne razmišljaju na isti način".

Iako se već duže pričalo da Tramp planira da smijeni Tilersona, Tramp je rekao da je to odlučio "tek nedavno" i to "samostalno". Tilerson će "sad biti mnogo srećniji" rekao je Tramp.

Dva zvaničnika Bijele kuće rekla su da je Tilersonu rečeno u petak da je smijenjen, mada nije bilo jasno ko ga je smijenio, prenosi agencija AP.

Jedan zvaničnik Stejt departmenta je danas rekao da Reks Tilerson nije ni razgovarao s predsjednikom Trampom i da nije upoznat zašto je otpušten.

"Državni sekretar nije jutros razgovarao s predsjednikom i ne zna razloge (smjenjivanja), ali je zahvalan što je mogao da bude u slžbi, a i dalje misli da je služenje javnosti plemenit zadatak zbog kojeg ne treba žaliti", rekao je Stiv Goldstin, visoki zvaničnik Stejt departmenta, izvještava Beta.

Tilerson je skratio turneju po Africi i krenuo kući nekoliko sati prije Trampove objave.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari