1
min read
A- A+
Pročitano

U Kini nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

25/03/2020 - 9:31
Autor:Fos Media
369 pregleda

Kina danas nije prijavila nijedan slučaj zaraze koronavirusom na svojoj teritoriji i vlasti su djelimično ukinule drastične mjere karantina u provinciji Hubeji, gdje se virus pojavio prvi put u decembru.

f

Foto: Reuters/ELOISA LOPEZ

Kineske vlasti registrovale su 47 zaraženih među ljudima koji su stigli iz inostranstva. Vlasti su prijavile četiri smrtna slučaja, od kojih tri u Hubeju.

Kina je do sada zabilježila ukupno 81.200 slučajeva zaraze novim virusom i 3.281 smrtni slučaj. Peking je  juče najavio da se ukida mjera zatvaranja više od 50 miliona ljudi u Hubeju, što znači da će moći da putuju ako su u dobrom zdravstvenom stanju.

Neki aerodromi i željezničke stanice ponovo su otvoreni. Škole su i dalje zatvorene.

Stanovnici glavnog garda provincije, Vuhana, moraće da sačekaju do 8. aprila da bi mogli da napuste svoj grad. Karantin je u tom gradu uveden krajem januara.

Zdravstvene vlasti strahuju od novog talasa zaraze od uvezenih slučajeva koronavirusa.

Stroge mjere karantina uvedene su za sve koji dolaze iz inostranstva, a avioni u međunarodnom saobraćaju koji lete za Peking moraju prethodno da slete u neki drugi kineski grad kako bi putnici prošli neophodne medicinske preglede, prenosi N1.

Tagovi

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari