1
min read
A- A+
Pročitano

Vučić: Ja samo želim da Srbija bude vječna

08/10/2019 - 22:31
Autor:Fos Media
212 pregleda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ga Orden Svetog Save, kojim je odlikovan, obavezuje da radi još više i da se još snažnije bori za Srbiju i njeno jedinstvo.

Foto

Foto: Predsjedništvo Srbije

"Da se borim za Kosovo i Metohiju, kao i podršku našem narodu zapadno od Drine i Dunava, ali i u Crnoj Gori i svuda gdje živi. Da posle toga ostanem i postanem, prolazan i privremen, uz nadu da će srpstvo i srbijanstvo postati jedno i da će istina pobijediti laž", poručio je on na svečanoj akademiji u Sava centru.

Vučić je, povodom dodjele ordena, rekao da nije u stanju da opiše šta osjeća.

"Nisam mu se nadao, nisam ga tražio, nisam ga ni očekivao. Zato je i prva reakcija na vijest koja me je iznenadila bila da ćutim, svjestan i veličine samog čina i neočekivane časti i sopstvene, kako bi se to reklo, privremenosti, stanja koje sam sam izabrao svjesno kada sam odlučio da o svemu, i najdubljim ranama i našim problemima, govorim istinu", rekao je Vučić.

Kako je istakao, nije želio da laž postane večna, da nas pojede, da nas uništi.

"Nisam se dvoumio da li je lična prolaznost cijena koju treba platiti. Ja želim, dragi oci, hoću samo to - da Srbija bude vječna", poručio je on.

A ništa od svega ovoga danas ne bih rekao, ubijeđen da je ćutanje ona vrsta skromnosti koja treba da prati ovako velike događaje, dodao je Vučić.

"Tek kad sam vidio šta o meni misle oni kojima sam postao izgovor za slanje poruka vama, nerietko i za obračun za vama, oni koji vjeruju da ih ordenje čini većim od onih koji ordenje daju, odlučio sam da izgovorim nekoliko riječi", poručio je Vučić.

Zahvalio se patrijarhu Irineju ne samo na izuzetnoj časti, već i na tome što je na ovaj način odbio da učestvuje u dijeljenju i ograničavanju jednog velikog narodnog duha na srpski i srbijanski, znajući, kako je rekao, da je sve što radi u Srbiji jedini način da cjelokupno srpstvo bude zaštićeno od onih koji mu prijete i koji ga besramno lažu, prenosi Tanjug.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari