1
min read
A- A+
Pročitano

Uznemirujuće: Policija priznala torturu uz pomoć zmije (VIDEO)

10/02/2019 - 21:00
Autor:Fos Media
555 pregleda

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom pošto se internetom proširio video snimak na kojem se vidi kako muškarac vrišti u strahu dok se njegov islednik smije.

Foto: Printscreen/YT

Foto: Printscreen/YT

Iako se policija najistočnijeg dijela Indonezije, izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da zmija nije bila otrovnica i da se islednici nisu opredijelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu.

Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se tamno braon zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

Djeluje da policajci za to vrijeme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije.

Uznemirujući VIDEO:

 

Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Koman je kazala da je to samo najnoviji od nekoliko izvještaja da policija i vojska koriste zmije za terorisanje papuanskih pritvorenika.

Ona je navela da je član Nacionalnog komiteta Zapadne Papue koja zagorava nezavisnost od Indonezije, Sem Lokon stavljen u ćeliju sa zmijom, a i pretučen posle hapšenja u januaru, prenosi agencija Beta.

Moguće je da će ti događaji dodatno rasplamsati tenzije u regionu gdje sklonost ka pobuni postepeno jača od početka '60-ih godina, kada je Indonezija preuzela kontrolu nad zapadnom polovinom ostrva Nova Gvineja, bivšom holandskom kolonijom.

 

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari