1
min read
A- A+
Pročitano

Bileća: Crnogorci uhvaćeni sa 200 kg skanka

05/12/2018 - 17:26
Autor:Fos Media
2298 pregleda

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine jutros su zaplijenili oko 200 kilograma skanka u graničnom pojasu na području Bileće. Drogu su iz Crne Gore u BiH pokušali da prokrijumčare R.B. (1978), M.K. (1978), M.K. (1977) i N.V. (1983), državljani Crne Gore.

Foto: GPBiH

Foto: GPBiH

Droga je otkrivena je na više mjesta u Mercedesu bh. nacionalnih oznaka, dok su dva vozila crnogorskih nacionalnih oznaka imali ulogu "čistača".

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH i u toku je daljnji kriminalistički rad na tom predmetu. 

''Količine oduzetih opojnih droga i evidentiranih slučajeva tokom protekle dvije godine premašuju statistike iz prethodnih godina. Bolji rezultati proizvod su kontinuiranog rada pripadnika GPBiH na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga i ovom prilikom želim zahvaliti pripadnicima GPBiH na svim aktivnostima koje poduzimaju u zaštiti državne granice uprkos nedovoljnim uvjetima za rad. Tokom devet mjeseci 2018. pripadnici GPBiH evidentirali su 68 krivičnih djela u vezi s opojnim drogama u kojima je prijavljeno 75 osoba''izjavio je direktor GPBiH Zoran Galić.

On je dodao da će aktivnosti sprečavanja nezakonitog prometa droga i drugih oblika prekograničnog kriminala biti prioritet i u narednom periodu.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari