1
min read
A- A+
Pročitano

Dačić ne očekuje promjene u odnosima sa Crnom Gorom

16/04/2018 - 13:29
Autor:Fos Media
177 pregleda

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da, pošto je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori pobijedio Milo Ðukanović iz partije koja je na vlasti, ne očekuje da će doći do promjene u odnosima dvije zemlje, ali da treba da se usresrede na rješavanje osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda.

a

Foto: Espreso

"Mislimo da naši odnosi treba da budu što sadržajniji i baziraju se na rješavanju osnovnih pitanja koja su od interesa dva naroda, a ne da se bavimo velikim globalnim temama i pitanjima", naglasio je Dačić.

On je rekao da je zbog toga, pored čestitke na pobjedi, upućena i želja za daljim jačanjem i unaprjeđenju odnosa.

Prema njegovim riječima, treba se usresrediti na praktično rješavanje otvornih pitanja koja se tiču onoga što je za Srbiju najvažnije, a to su građani Crne Gore srpskog porijekla.

Upitan za izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija o tradicionalnom prijateljstvu sa Crnom Gorom, Dačić je kazao da se radi o nekim novim, nametnutim prijateljstvima.

"Ne vjerujem da su tradicionalna i ne vjerujem da su iskrena. Kada je riječ o našim odnosima, to su odnosi tradicionalnog, iskrenog prijateljstva, podrške srpskog i crnogorskog naroda. Interesi nam nisu suprostavljeni, već su nam zajednički", zaključio je Dačić.
 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari