1
min read
A- A+
Pročitano

Šariću devet godina robije za pranje najmanje 20 miliona eura

31/07/2020 - 11:24
Autor:Fos Media
1058 pregleda

Viši sud u Beogradu danas je Darka Šarića proglasio krivim da je sa svojom grupom oprao najmanje 20 miliona eura stečenih švercom kokaina. Pljevljak je osuđen na devet godina. 

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Šarić nije prisustvovao izricanju presude, prenosi KRIK.

Poslije gotovo decenije suđenja Darku Šariću i grupi saradnika da su oprali najmanje 20 miliona eura kokainskog novca, danas je izrečena prva presuda.

Šarića je krivim proglasilo sudsko vijeće koje čine predsjednik Siniša Petrović i članovi Dragomir Gerasimović i Svetlana Aleksić. Iste sudije ranije su osudile Šarića na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Ova presuda nije konačna – na nju se mogu žaliti i tužilac i odbrana i o njoj će odlučivati Apelacioni sud.

Tužilaštvo je Šarića za pranje kokainskog novca optužilo u avgustu 2010, a suđenje je krenulo naredne godine. On je, piše u optužnici, organizovao kriminalnu grupu koju su činili advokati i ekonomisti sa zadatkom da operu milione eura koje je Šarić zaradio prodajom kokaina. Njegov „prljav“ novac, saradnici su ubacivali u ekonomiju Srbije kupovinom hotela, državnih poljoprivrednih preduzeća i zemlje po Vojvodini i na jugu zemlje. Korišćeni su posrednici u kupovinama, a novac su u banke uplaćivali u manjim iznosima da ne bi privukli pažnju državnih organa.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari