1
min read
A- A+
Pročitano

Đurić: Tači može da sanja da Kosovu pripoji i Tahiti ili Jamajku

22/05/2020 - 13:02
Autor:Fos Media
136 pregleda

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić izjavio je da Кosovo i opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa jesu i biće dio iste države – Srbije, reagujući na izjavu kosovskog predsjednika Hašima Tačija koji je rekao da “sanja da opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa budu dio Kosova”.

Izvor: Tanjug/Danilo Peternek

Izvor: Tanjug/Danilo Peternek

Đurić je rekao da Tači može da sanja i o tome kako će Kosovu pripojiti Tahiti ili Jamajku, ali to se nikada neće dogoditi, kao što se neće ostvariti ni njegovi snovi o Bujanovcu, Preševu i Medveđi, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

“Umjesto što sanja velikoalbanske snove, Tači bi trebalo da počne da razmišlja o novom zanimanju, jer vrijeme velikoalbanskih nacionalnih bardova i ratnih poglavica je nepovratno završeno”, kazao je Đurić.

Dodao je i da Tačiju mogu da obećaju da, kada Kosovo i faktički povrati status kakav ima po Rezoluciji 1244, između “pomenutih opština i južne srpske pokrajine neće biti nikakvih administrativnih prelaza, i da će žitelji Kosova za kojima ne postoje potjernice Republike Srbije moći slobodno da se kreću po čitavoj teritoriji svoje države Srbije”.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari