1
min read
A- A+
Pročitano

Dva radnika poginula na gradilištu "Beograda na vodi"; reagovao i "Belgrejd voterfront"

14/09/2018 - 11:53
Autor:Fos Media
186 pregleda

Dva radnika poginula su jutros oko 9 sati i 30 minuta na gradilištu "Beograd na vodi", potvrđeno je za B92.net. Oni su pali sa 22 sprata jedne od zgrada na kojoj su radili.

a

Foto: Filip Vidojević, Prva TV

Medijima je iz Hitne pomoći rečeno da su poziv primili u 9 sati i 42 minuta.

Prema riječima portparola te službe Mirka Lutovca, dvojica radnika pala su sa "Štrabagove" zgrade. Ekipe koje su izašle na teren pronašle su tijela dvojice radnika i konstatovale smrt.

"U pitanju su poslovođa i pomoćnik geometra, kooperanti kompanije 'Štrabag', koji su pali sa 15. sprata zgrade na kojoj su radili, što je najviša platforma na gradilištu. Izvor iz kompanije 'Štrabag' rekao je 'Blicu' da u ovom trenutku ne može da daje zvanične informacije, ali tvrdi da su poslovođa i pomoćnik geometra bili uredno prijavljeni, da su prošli neophodnu obuku za visoku gradnju i da su imali svu neophodnu zaštitnu opremu".

Foto: Jelena Nikolić, Prva TV
Foto: Jelena Nikolić, Prva TV

Za sada je nepoznato kako je došlo do nesreće. 

Istraga je u toku, a u toku dana očekuje se i saopštenje uprave "Beograda na vodi".

"Takođe, moglo se čuti da je jedan radnik imao oko 20 godina, dok je drugi imao oko 40 godina i, navodno, bio nadzorni organ", navodi Tanjug.

Kompanija “Belgrejd voterfront“ je objavila saopštenje povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu “Beograda na vodi“.

Navedeno je da kompanija izražava veliko žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavljuje najiskrenije saučešće porodicama dvojice radnika.

“Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi. Na svim gradilištima kompanije Belgrade Waterfront, uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija Strabag, primjenjuju se najviši standardi bezbjednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mjera. Kompanija u realizaciji projekta angažuje isključivo renomirane izvođače sa visokim standardima u primjeni propisa iz oblasti bezbjednosti i zdravlja na radu, a sve zgrade prolaze kroz redovne provjere koje se primjenjuju pri izvođenju građevinskih radova, u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju. 

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari