1
min read
A- A+
Pročitano

GI SDP: Postaje jasno da je ubistvo Olivera Ivanovića političko

16/05/2018 - 7:59
Autor:Fos Media
234 pregleda

Gradjanska inicijativa Srbija, demokratija pravda (GI SDP) saopštila je danas da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko ubistvo i da za njegovo rasvjetljivanje ne postoji politička volja.

arhiva

Arhivska fotografia, foto: Kurir.rs

SDP u saopštenju navodi da je tužno i žalosno da se danas posle četiri mjeseca od ubistva njihovog lidera Olivera Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa ledja iz automobila u pokretu.

"Četiri mjeseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI 'SDP' i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronadje.

"I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika medjunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i iznijeli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema...", naveo je SDP, prenosi agencija Beta.

Gi SDP svakodnevno dobija podršku od građana da se trg ili ulica nazove imenom Olivera Ivanovića i do sada je prikupljeno više od 1.500 potpisa gradjana koji će u skorije vrijeme biti predati nadležnima.

"Gradjani su mišljenja da je Oliver zaslužio i više od toga... Nama ostaje da i dalje čekamo i pratimo, tražimo i apelujemo da se ubica pronađe, a istovremeno i pratimo sva politička dešavanja na Kosovu", naveo je SDP.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari