1
min read
A- A+
Pročitano

Hrvatska: Kuće sravnjene sa zemljom (VIDEO)

13/03/2018 - 18:37
Autor:Fos Media
217 pregleda

Prema informacijama objavljenim na stranicama Hrvatskih voda, vanredno stanje zbog poplava proglašeno je i u Hrvatskoj Kostajnici, koju je poplavila Una.

a

Foto: Tanjug

HRT javlja kako je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljen je i put u Kuljanima, gdje je više desetina stanovnika odsječeno.

Tokom sjednice Kriznog štaba Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, kojoj je prisustvovao i predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, u Starom Putu u novom klizištu oštećeno je desetak kuća, od kojih neke potpuno. 

Na klizištu u Starom Putu oštećeno je desetak kuća, od kojih su neke potpuno uništene, a u većini se ne može stanovati. Na sreću, zbog grmljavine koja je pratila odron, stanovnici su uspjeli da pobjegnu. 

Nakon dojave o klizištu, učesnici sjednice Kriznog štaba, među kojima su, osim premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite životne sredine i energetike Tomislav Ćorić, direktor Državne uprave za zaštitu i spasavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mjesto nesreće. 

"Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u saradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osiguraćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća", rekao je Plenković, prenosi Index.hr.

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari