2
min read
A- A+
Pročitano

Identifikovan ubica Gorga Darmanovića

13/06/2018 - 9:41
Autor:Fos Media
597 pregleda

Kruševljanin Dejan Stanković Ždrokinac (71) ubio je južnoafričkog kriminalca crnogorskog porijekla Gorgija - Gorga Darmanovića (58) u maju na Novom Beogradu, a samo dan kasnije mu je ubijen sin.

a

Foto: RAS

Kako je Blicu juče saopšteno iz MUP, dvije osobe uhapšene su u Beogradu kao pomagači Ždrokinca, a prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Kruševljanima Sretenu Matejiću (63) i Siniši Đurđanoviću (44). Njima se na teret stavlja da su pomagali Stankoviću i njegovom saučesniku, za kojim se traga.

Ta pomoć sastojala se u obezbjeđivanju logističke pomoći, odnosno organizacije likvidacije Darmanovića. Nezvanične informacije kažu da su Matejić i Đurđanović bili zaduženi za nabavku skutera sa kog je Crnogorac izrešetan, kao i za kasnije bjekstvo i skrivanje njegovih ubica. Nakon što su pomogli Ždrokincu da pobjegne, i sami su se krili u Beogradu, ali su prošle nedjelje uhapšeni.

Motiv ubistva se, međutim, u ovom trenutku ne zna - to je jedna od misterija koja će, nadaju se inspektori, biti riješena hapšenjem dvojice pomagača. Hapšenje Kruševljana značilo je i djelimično rasvjetljavanje zločina, ali i nevjerovatnih okolnosti pod kojima je ubistvo izvršeno.

Naime, Darmanović je ubijen 6. maja na Novom Beogradu, a nepunih 24 sata kasnije u centru Kruševca izrešetan je sin njegovog ubice - Vojin Stanković (41). Ubistvo mlađeg Stankovića desilo se usred bijelog dana, naočigled brojnih prolaznika i gostiju kafića.

Osumnjičeni je, navodno, izašao iz kafića, otvorio vatru na Stankovića i ispalio sedam metaka, od kojih ga je jedan pogodio u glavu, usmrtivši ga na licu mjesta.

Iako se najprije mislilo da je Vojin likvidiran zbog svađe sa Stefanom R. (25), zvanim Žuti, koji je osumnjičen za likvidaciju i nalazi se u bjekstvu, rješenje slučaja Darmanović sada baca drugačije svijetlo na zločin u Kruševcu, s obzirom na to da postoji mogućnost i da je u pitanju odmazda.

Crnogorac Gorgi Darmanović, ubijen je u sačekuši u kojoj su ubice na skuteru prozujale pored žrtve dok je prilazila svom automobilu i na nju ispalile četiri hica. Darmanović je teško ranjen u napadu, prebačen je u Zemunsku bolnicu, ali je ubrzo preminuo od posljedica ranjavanja.

Njegovo ubistvo imalo je filmsku pozadinu. Darmanović se, naime, dovodio u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama koje se u Južnoafričkoj Republici bave švercom i prodajom narkotika. Uz to, on je navodno bio i insajder koji je davao informacije novinaru Žaku Pou za knjigu "Predsjednikovi čuvari", koja govori o korupciji u koju je bio uključen predsjednik Južne Afrike. Vjeruje se da je Gorgiji upravo to što je previše znao došlo glave.

Osim pomagača ubica, policija je uhapsila i Miljana Vujanića (35), koji je u BiH tražen zbog ubistva biznismena Petra Bajčetića. Vujanić je pronađen u Ždrokinčevom stanu u Šiljakovcu, gdje se krio jer je za njim bila raspisana međunarodna potjernica. Vujanić je optužen da je kao dio kriminalne grupe pokušao otmicu biznismena i da ga je, kada je počeo da se opire, ubio hicem u glavu. Vujanić je sa saučesnikom pobjegao "golfom 5", koji su potom zapalili.

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari