1
min read
A- A+
Pročitano

Izvinjenje rektorice i novi rok za odlučivanje o spornom doktoratu Siniše Malog

04/11/2019 - 18:28
Autor:Fos Media
297 pregleda

Sudbina doktorata Siniše Malog još uvijek nije poznata, iako je danas istekao rok koji je rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović zadala u obećanju javnosti i studentima koji su 12 dana blokirali Rektorat.

foto

Izvor: Tanjug/Bojan Stekić

Rektorka se danas izvinila studentima i javnosti zbog previda u tumačenju propisa prema kojima je nepohodno produžiti rok za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra, prenosi Nedeljnik.

Ona je objasnila da je, umjesto danas, 4. novembra, kako je ranije obećala, 22. novembar rok, zbog potrebe da se ispoštuje rok od 15 dana za podnošenje žalbe na nedavnu odluku FON-a kojom je Siniši Malom izrečena javna osuda.

Studenti “1 od 5 miliona”: Profesori, oglasite se

Studenti iz Udruženja “1 od 5 miliona” danas su, poslije rektorkinog izvinjenja, pozvali profesore koji su ih, kako su naveli, podržali, savjetovali i koji su na neki način učestvovali u blokadi Rektorata da se izjasne o produžetku roka za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog do 22. novembra.

“Da se u naredna 24 časa izjasne i otvoreno kažu da li misle da je odlaganje namjerno i da je opet prolongiranje ili misle da treba da se sačeka. Prije svega mislim na univerzitetsku podršku ‘1 od 5 miliona’, Inicijativu ‘105 od 5 miliona’, ali i na sve pojedince, pogotovo one koji su najviše javno istupali. Profesori, ovo je vaša odgovornost”, poručila je studentkinja Mila Jovanović.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari