1
min read
A- A+
Pročitano

Klinton stigao u Prištinu: "Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu"

11/06/2019 - 16:15
Autor:Fos Media
901 pregleda

Bivši američki predsjednik Bil Klinton stigao je u Prištinu, a prvi ga je na aerodromu “Adem Jašari” pozdravio kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

foto

Foto: Facebook

“Dobro došli u svoju porodicu na Kosovu, gospodine predsjedniče”, napisao je Pacoli na Fejsbuku, gdje je takođe postavio nekoliko fotografija dolaska Bila Klintona, piše B92.

Klinton je gost Prištine na obilježavanju 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo.

Klinton danas ima niz sastanaka na Kosovu, sa predsjednikom Hašimom Tačijem i premijerom Ramušem Haradinajem, a kako je saopšteno iz Tačijeve kancelarije, taj susret je zakazan za 15 sati, nakon čega će se zajedno obratiti medijima.

Klintonov dolazak praktično je blokirao Prištinu, navodi tamošnji list Gazeta ekspres. Kosovska specijalna policija od ranih jutarnjih sati obezbjeđuje i pretražuje brojne objekte koji su na ruti Klintonovog kretanja.

Da bi se osiguralo da nijedno vozilo, niti pješak ne prođu na Klintonovom putu od aerodroma do hotela angažovani su i policijski psi, poznatiji kao K-9. Ulice Prištine pune su naoružanih policajaca, koji nose “duge cijevi”.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari