1
min read
A- A+
Pročitano

Kurti: Razočaran sam kosovskim institucijama koje nisu riješile ubistvo Ivanovića

06/11/2019 - 22:09
Autor:Fos Media
405 pregleda

Predsjednik Samoopredjeljenja i budući premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da razočaran kosovskim institucijama koje još uvijek nisu uspjele da riješe ubistvo Olivera Ivanovića i istakao da taj slučaj predstavlja "mnogostruki neuspjeh".

Kurti

Kurti, foto: N1

U intervjuu za N1 Kurti je kazao da će se kao budući premijer zalagati da institucije Kosova i međunarodne zajednice riješe to ubistvo.

"Sa ubistvom Olivera Ivanovića prvi put se desilo u istoriji Kosova da je ubijen Srbin na Kosovu, a da nije bilo nijednog Srbina na Kosovu da kaže da su to uradili Albanci, to je prvi put. Jako je čudno da u Sjevernoj Mitrovici gdje ima najviše kamera po kvadratnom metru, nije moguće utvrditi ko je to počinio", kazao je on.

Objašnjavajući zašto Ivanovića smatra ratnim zločincem, Kurti je rekao da je to tvrdio i Bernar Kušner u svojoj knjizi, a "on je dobro poznavao situaciju jer je bio šef Unmika 2000. godine".

"Ivanović je bio među čuvarima mostova… on nije krio da je bio u paramilitarnim jedinicama", dodao je Kurti.

Kurti je rekao da će se zalagati da se svi zločini na Kosovu istraže.

"Prošlost ne prolazi lako i da je ona uvijek i u sadašnjosti, a da bismo krenuli sigurno dalje prema miru u regionu i budućnosti ka EU, moramo da se sučeljavamo sa prošlošću, bilo je zločina na Kosovu prema Srbima, i ja ću se zalagati za to, jer zločin ne zastarijeva, da imamo normalne sudove koji će osuditi i Albance koji su ubijali Srbe", istakao je on.

Pročitajte i ovo:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari