1
min read
A- A+
Pročitano

Palmer: Pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji

05/11/2019 - 16:21
Autor:Fos Media
220 pregleda

Pitanje kosovske nezavisnosti za Sjedinjene Američke Države (SAD) ne postoji, izjavio je pomoćnik državog sekretara i specijalni američki izaslanik za Balkan, Metju Palmer.

Foto

Izvor: FoNet/Nenad Đorđević

Priznanje kosovske nezavisnosti, dodao je on, nije problem koji se brzo i lako rješava.

Palmer, koji je prethodno u Skoplju i Prištini rekao da Srbija neće biti primljena u članstvo Evropsku uniju (EU) dok ne prizna kosovsku nezavisnost, rekao je da je priznanje kosovske nezavisnosti tema o kojoj će se raspravljati za pregovaračkim stolom.

"Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene", kazao je Palmer, prenosi Tanjug.

Palmer je rekao da SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju a to je članstvo u EU.

On je istakao je da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna, već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom.

"Cilj procesa i tog dijaloga nije forsiranje bilo koje strane radi normalizacije odnosa, već naprotiv podrška i jednoj i drugoj strani" rekao je Palmer.

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari