1
min read
A- A+
Pročitano

Viši sud potvrdio optužnicu protiv Zorana Marjanovića za ubistvo

09/08/2018 - 21:18
Autor:Fos Media
861 pregleda

Viši sud u Beogradu potvrdio je dopunjenu optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u naselju Borča 2. aprila 2016. godine, saznaje Tanjug.

a

Foto: Dnevne.rs

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Viši sud je inače u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljeni su i drugi dokazi po nalogu suda.

Dopunjena optužnica, koja je sada potvrđena, podnijeta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično djelo kao i prvom optužnicom - teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran ju je namamio da se spusti u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, skoro godinu i po dana od ubistva. 

On je i prije toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. 

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe". 

Pročitajte još:

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari