1
min read
A- A+
Pročitano

Todorić ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva

08/11/2018 - 18:48
Autor:Fos Media
105 pregleda

Istražni sudija Zoran Luburić prihvatio je predlog obrane da se ukine pritvor Ivici Todoriću zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, smatrajući da zbog jednog preostalog neispitanog svjedoka to ne bi bilo osnovano, ali je istovremeno prihvatio i novi predlog tužilaštva da se Todoriću pritvor odredi zbog opasnosti od bijega.

a

Foto: Profimedia

Advokati Ivice Todorića Jadranka Sloković i Čedo Prodanović novinarima su pred zgradom Županijskog suda izrazili nezadovoljstvo ovakvim razvojem situacije najavljujući žalbu.

"Ponudili smo jamčevinu i sve uslove koje je gospodin Todorić imao u Engleskoj kada je bio na uslovnoj slobodi i pridržavao ih se godinu dana, ali nakon svega zaključili smo da naša dva pravosuđa nisu isto, da je kod nas bitno viši standard i da jamčevina mora biti bitno viša. Ponudili smo 118.000 funti, koliko je bilo dovoljno u Engleskoj, ali tamo je standard očito puno niži nego kod nas pa naš predlog nije prošao", rekla je ironičnim tonom Sloković i dodala da imaju pravo na žalbu te da će uraditi sve da njihov klijent izađe na slobodu. 

Foto: CROPIX
Foto: CROPIX

" Nedostupnost u postupku ne znači bijeg, on je u Britaniji koristio legalna prava, a treba reći i da ga niko u Hrvatskoj tokom šest mjeseci predistražnog postupka nije ništa pitao. On se samo zatekao u Engleskoj", rekao je Prodanović.

Todorićevi advokati vjeruju da bi njihov klijent iskaz pred tužilaštvom mogao dati sljedeće nedjelje.

Izvor: Jutarnji.hr

Pročitajte još:

 

 

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari