1
min read
A- A+
Pročitano

Trifunović: U Srebrenici se jeste desio genocid, da se ne ponovi

11/07/2019 - 14:44
Autor:Fos Media
580 pregleda

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je povodom 24. godišnjice zločina u Srebrenici da to jeste bio genocid i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sjećanju na mračan dio istorije koji ne smije da se ponovi.

Sergej Trifunović

"Zato na ovaj dan želim da još jednom ukažem poštovanje žrtvama genocida, jer to jeste bio genocid, kako su definisale Ujedinjene nacije kao međunarodni zločin namjernog, potpunog ili djelimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religijskih grupa", naveo je Trifunović.

On je ocijenio da ljudi koji se danas najviše deklarišu kao patriote često pod parolom patriotizma brane najmračniju deceniju istorije, umjesto da, kako je naveo, vole svoju zemlju i rade na tome da ljudima u njoj bude dobro.

"A biće nam dobro onda kad uspostavimo regionalni mir, kad niko sa ovih prostora ne bude posmatrao cio jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci", istakao je Trifunović.

On je rekao da se blagostanje i uzajamno poštovanje ne može graditi bez zrelog osvrta na prošlost i konačnog otklona od zločinaca čiji su postupci imali katastrofalne posljedice.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari