1
min read
A- A+
Pročitano

Tužioci odustali od optužnice protiv Rebračine majke

13/02/2018 - 16:20
Autor:Fos Media
97 pregleda

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Sandrine Bogunović, majke Katarine Rebrače - nekadašnje manekenke i vlasnice Fonda za prevenciju raka dojke, kojoj se suđenje nastavlja po optužnici koja je tereti za oštećenje tog fonda.

a

Foto: Kurir

Do odustanka tužioca od optužnice, koja je Bogunovićku teretila za zloupotrebu položaja odgovornog lica u vezi sa pomenutim Fondom, došlo je nakon skoro osam godina od pokretanja krivičnog postupka.

Na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu, tužilaštvo je dostavilo izmijenjenu optužnicu protiv Rebrače i njene dvije saradice - Slađane Mironije i Mirjane Hristić, u kojoj nije mijenjalo krivična djela, već dio činjeničnog opisa.

Branioci optuženih su zbog toga zatražili vrijeme za pripremu za izjašnjenja na izmijenjeni optužni akt, zbog čega je suđenje odloženo za 22. februar, prenosi Tanjug. 

Prema ranije saopštenim navodima optužnice, Rebrača se tereti da je sa saradnicama od marta 2006. do aprila 2010. protivpravno prisvojila oko 37 miliona dinara koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana". 

Vlasnica Fonda "Katarina Rebrača" je ranije u odbrani odbacila sve navode optužnice i, kao i njena majka, negirala izvršenje krivičnog djela.

Rebrača je fond osnovala u maju 2006. godine.

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off

Komentari