1
min read
A- A+
Pročitano

Vučić: Ako bude veći broj oboljelih, neće nam izbori biti najvažniji

18/05/2020 - 12:28
Autor:Fos Media
205 pregleda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "izbori neće biti glavna tema" ukoliko u zemlji bude problema sa koronavirusom i porasta broja zaraženih.

f

Foto: Tanjug / Rade Prelić

"Odlaganja izbora neće biti ako stvari budemo kontrolisali. Ali ako bude problema sa rastom broja zaraženih koji ne možemo da kontrolišemo, za nas je zdravlje na prvom mjestu. Država će reagovati spremno i odgovorno u cilju zaštite života ljudi", rekao je Vučić nakon obilaska radova u Kliničkom centru.

On je dodao da ne želi da sluša zahtjeve za odlaganje izbora zbog opasnosti od zaraze od istih ljudi koji su u vrijeme pandemije i policijskog časa organizovali proteste ispred zgrade Predsjedništva i na Vračaru.

"Računaju da bi korona mogla da pokvari izbore, jer će u septembru da postignu ne znam kakvo čudo. A kada su se okupljali ispred Predsedništva i na Vračaru, u vrijeme policijskog časa, tada nisu govorili da je to opasnost. A zasmetao im je - i meni je - skup drugačije političke orijentacije na kojem je bilo nešto više ljudi", rekao je on.

Prema njegovim riječima, Ustav i zakoni su jasni i oni određuju kada se održavaju izbori.

"Izbori već kasne dva ili tri mjeseca. Mi smo već prešli sve dozvoljene rokove. Ne razumijem kako neko misli da ponovo odložimo izbore. U Hrvatskoj čak idu na prijevremene izbore, a održavaju ih skoro u isto vrijeme kada i mi", rekao je on.

 

Izvor: N1

is_sponsored
0
FOTO PRICHA
Off
slika_video_zamjena
Off

Komentari