Slučaj Aerodormi: Protiv Nikolića i Zečević finansijska istraga

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je finansijsku istragu protiv bivšeg izvršnog direktora Atlas banke, Marka Nikolića i nekadašnje direktorice sektora platnog prometa u toj banci, Dijane Zečević koji su, kako se osnovano sumnja, oštetili kompaniju Aerodrome Crne Gore.

Mihailović: Otvoriti četvoro očiju za MA i Aerodrome

Tačno je da država više ne može da finansira i oprašta dugove Montenegro Airlinesa, ali pri donošenju odluke za tu kompaniju ne smije se previdjeti činjenica da je Crna Gora mala zemlja, kazao je Božo Mihailović, profesor Ekonomskog fukulteta Univerziteta Crne Gore i predsjednik Saveza ekonomista. Sve opcije treba staviti na sto i voditi računa o interesu države, turizma i ukupne privrede, ocjenjuje Mihailović.

Aerodromi opslužili 1,7 miliona putnika, prihod 21 milion eura

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić je u intervjuu Pobjedi saopštio da je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima u ovoj godini i najavio da će ona biti uspješnija od rekordne prošle. On je kazao da je trend rasta prometa u crnogorskim vazdušnim lukama nastavljen i u ovoj godini, tokom koje je na oba crnogorska aerodroma opsluženo 1,7 miliona putnika.

Nezakonito zadržali depozit Aerodroma, Orlandić više puta tražio da se novac isplati

Bivši izvršni direktor Atlas banke Marko Nikolić i bivša zamjenica izvršnog direktora Dijana Zečević uhapšeni su juče ujutru po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u okviru nove istrage koja se vodi zbog zloupotreba ovlašćenja u toj banci.