Bez kazni za zakupce koji naplaćuju ležaljke nakon 17 sati

Turistička inspekcija ne može da kazni zakupce koji naplaćuju plažni mobilijar nakon 17 sati, jer to nije zakonom predviđeno, a iz Inspekcije savetuju turistima da prije nego uđu na plažu provjere na informativnim tablama da li je istaknuta informacija o ograničenom naplaćivanju ležaljki i suncobrana.

Inspekcija će tražiti maksimalne kazne za EPCG i još jednu osobu

Nakon dobijenog nalaza CETI-ja analize vode i ribe iz Ćehotine, poljoprivredni inspektor će Sudu za prekršaje u Bijelom Polju (Odjeljenje u Pljevljima) podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka  protiv EPCG i predlaže da se to pravno lice i odgovorno lice V.Š. oglase krivim za pričinjene prekršaje i da im se izreknu maksimalne kazne propisane Zakonom o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Po prijavi mještanina: Inspekcija istražuje je li se živa soda izlila u Moraču

Ekološka inspekcija ispituje da li je u Morači završila kaustična (živa) soda iz Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP), a inspekcijskim nadzorom, obavljenim 25. februara, utvrđeno je da se izvjesna količina lužine ulila u kanal otpadnih voda tog preduzeća.

FOS priča: U CG se masovno prodaju štetni proizvodi, uvoznici i distributeri nepoznati

Igračke, produžni kablovi, dječje prenosne svjetiljke, kao i dječje naočare za sunce dio su od ukupno 32 proizvoda u količini od 1 181 komada koji su ocijenjeni kao opasni i sa ozbiljnim rizikom po zdravlje. Kao takvi povučeni su sa tržišta, a njihov promet je trajno zabranjen i sprovedena je mjera uništenja.