Uprava za inspekcijske poslove: Trgovci u velikoj mjeri ispoštovali neradnu nedjelju

Trgovci su u velikoj mjeri ispoštovali zakonsku normu o uvođenju neradne nedjelje, jer je na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-satnom nadzoru pronađeno ukupno tri prekršioca, odnosno dva preduzeća i jedan preduzetnik, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Bez kazni za zakupce koji naplaćuju ležaljke nakon 17 sati

Turistička inspekcija ne može da kazni zakupce koji naplaćuju plažni mobilijar nakon 17 sati, jer to nije zakonom predviđeno, a iz Inspekcije savetuju turistima da prije nego uđu na plažu provjere na informativnim tablama da li je istaknuta informacija o ograničenom naplaćivanju ležaljki i suncobrana.

Inspekcija će tražiti maksimalne kazne za EPCG i još jednu osobu

Nakon dobijenog nalaza CETI-ja analize vode i ribe iz Ćehotine, poljoprivredni inspektor će Sudu za prekršaje u Bijelom Polju (Odjeljenje u Pljevljima) podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka  protiv EPCG i predlaže da se to pravno lice i odgovorno lice V.Š. oglase krivim za pričinjene prekršaje i da im se izreknu maksimalne kazne propisane Zakonom o slatkovodnom ribarstvu i akvakulturi, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.