Uljarević nakon optužbi Antidot-a: CGO intenzivira aktivnosti uprkos brutalnosti napada

Nakon što je srpska nevladina organizacija Antidot optužila izvršnu direktoricu NVO Centar za građansko obrazovanje Daliborku Uljarević da je plagirala diplomski rad, ona je poručila da će tužiti pomenutu NVO, te da je ni ''strani specijalci, nakon neuspješnog pokušaja domaćih'', neće spriječiti da i dalje ukazuje na anomalije u društvu.

Borba za ljudsko dostojanstvo i univerzalnost ljudskih prava zahtjeva dosljednost u zalaganju za principe

Borba za ljudsko dostojanstvo i univerzalnost ljudskih prava, koji se isuviše često gaze, zahtijeva izlazak iz individualnih parcijalnosti, dosljednost u zalaganju za principe i snagu unutrašnjeg preispitivanja, poručila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO), Daliborka Uljarević.

Antifašizam temelj crnogorskog društva, neophodna reforma obrazovne politike kako bi mladi bili upoznati sa podacima

Ne čudi što mladi ne znaju dovoljno o antifašizmu jer im nije ponuđeno dovoljno podataka, neophodna je reforma obrazovne politike, poručeno je na predstavljanju analize „Antifašizam u Crnoj Gori – između političkog trenda i obrazovne politike" u organizaciji Centra za građansko obrazovanje.

FOS istražuje: Sudije Ustavnog suda uzimale novac za nepostojeći posao? (FOS VIDEO)

Mogu li javni funkcioneri u Crnoj Gori ostvariti prihod od svoje funkcije, a da za navodno angažovanje nemaju dokaze? Čini se da mogu. FOS se u svom istraživanju bavio radom Ustavnog suda, i naišao na brojna otvorena pitanja, koja, kako kaže jedna od naših sagovornica, iziskuju i pažnju istražnih organa.

FOS priča: U Studentskom parlamentu samo četiri žene - "muškarci monopolizovali proces kandidovanja"

U novi saziv Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore, krovne studentske organizacije državnog univerziteta, za naredne dvije godine, početkom ove nedelje izabrano je 24 predstavnika. Od ukupnog broja izabranih predstavnika u Parlamentu samo su četiri studentkinje.