Radović odgovorio: Stavove nisam usklađivao sa političkim interesima; CGO ne zanimaju suštinske promjene već lični interes

Nakon što je juče više nevladinih organizacija, na čelu sa CGO, optužilo Milana Radovića iz NVO Građanska alijansa da se u prošlom mandatu Savjeta RTCG ''istakao napadima na kolege iz kritički orijentisanog dijela NVO sektora i odigrao ključnu ulogu u smjeni ranijeg rukovodstva problematizujući ugovor CGO-a i RTCG, a za što je sudskim presudama dokazano da nije nanio nikakvu štetu RTCG-u kako je on tada tvrdio'', oglasio se i Radović.

''DPS protiv EU i SAD u novoj akciji zadržavanja kontrole nad RTCG''

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore utvrdio je Predlog liste za imenovanje Savjeta RTCG po ovlašćenim predlagačima. Predlog liste je jednoglasno podržan od strane poslanika DPS-a, čime je potvrđeno da je DPS kontrolisao ovaj proces od početka, te da na listi nema niti jednog kandidata koji nije po mjeri vladajuće partije, jer je to i postao ključni kriterijum izbora u Savjet RTCG, navodi se u zajedničkom saopštenju nevladinih organizacija CGO, CRNVO, IA i CEMI.

"Novinari i dalje žive pokretne mete": CGO zabrinut što ubistvo Jovanovića nije rasvijetljeno

Centar za građansko obrazovanje (CGO) zabrinut je što ubistvo direktora i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista Dan, Duška Jovanovića još nije u cjelosti rasvijetljeno, saopštili su iz te nevladine organizacije i dodali da su novinari u Crnoj Gori i dalje žive pokretne mete.

CGO donirao 200 knjiga UIKS-u

Centar za građansko obrazovanje (CGO) donirao je dvije stotine prikupljenih knjiga za obogaćenje sadržaja biblioteke Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta života lica koja se nalaze na odsluženju kazne zatvora, odnosno da i u tim uslovima imaju mogućnosti da stiču neka nova znanja i da sadržajnije provode vrijeme. 

Nikočević: Mediji da budu otporni na političke i druge pritiske

Povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija, Centar za građansko obrazovanje (CGO) uputio je svim medijima, medijskim udruženjima i novinarima čestitke, uz ocjenu da je ovaj datum i prilika da se ukaže na sve lošiju situaciju kad je riječ o slobodi medija, ali i da se ponovo pozovu institucije da ulože suštinske napore kako bi se postavili osnovi za unaprijeđenje položaja medija i novinara u Crnoj Gori.

''Urušavanje medijskih sloboda je problem čitavog društva''

U Crnoj Gori imamo dokumentovani kontinuitet regresije u medijskoj sferi, koja je vidljiva u otvorenoj cenzuri, samocenzuri i prikrivenoj cenzuri, a izdvajaju se i snažni politički pritisci, koji su svoj vrhunac doživjeli u pratijskom zauzimanju javnog servisa Radio televizije Crne Gore (RTCG).

CGO: Vlada da ne stavlja finansije ispred poštovanja jednakosti građana pred zakonom

Centar za građansko obrazovanje (CGO) smatra da je Vlada Crne Gore,  povodom Inicijative CGO-a za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Zakona o državnim službenicima i namještenicima, dala dvosmisleno, nedorečeno i neodrživo mišljenje.