Suđenje Kašćelanu i grupi: Svjedoci će biti saslušani u decembru

Suđenje Slobodanu Kašćelanu koji se tereti za zelenašenja na organizovan način i grupi koja se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje više krivičnih djela, odloženo je za decembar jer je SDT Saša Čađenović opravdano odsutan. Saslušanja oštećenog Milana Dragovića predviđeno je za 10. decembar, 17. će biti saslušana dva svjedoka, a 24. još jedan. 

Kašćelanu dvije godine i četiri mjeseca, Markoviću dvije

Slobodan Kašćelan i Igor Marković oglašeni su krivim zbog pucnjave koja se desila 2010. godine u Prčnju. Sudija Predrag Tabaš izrekao je zatvorsku kaznu i to dvije godine i četiri mjeseca za Kašćelana zbog teškog ubistva u pokušaju i dvije godine za Markovića zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

"To je lažov i fukara": Dragović će konačno svjedočiti o navodnoj kamati Slobodana Kašćelana

Milan Dragović konačno će biti saslušan u svojstvu svjedoka oštećenog a na okolnosti optužnice u kojoj se navodi da mu je Slobodan Kašćelan davao pare na kamatu i na taj način ga oštetio. Dragović će putem video linka biti saslušan 10. decembra a nalazi se u Hrvatskoj.

"Major mi je rekao da bi mi dali 10 hiljada ako ih dovedem u vezu sa Vukotićem"

Vijeće sudije Dragoja Jovića opet je danas odbilo predlog za ukidanje pritvora Slobodanu Kašćelanu koji se već 10 mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru, dok njegova odbrana ističe da je djelo koje mu se stavlja na teret nadležnost Osnovnog suda, te da nema osnova po kom bi Kašćelan ostao iza rešetaka. 

"Branio sam goli život": Odbrana traži oslobađajuću za Kašćelana i Markovića

Odbrana Slobodana Kašćelana zatražila je na današnjem glavnom pretresu oslobađajuću presudu za krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je, kako je pojasnio advokat Dragoljub Đukanović, postupao u nužnoj odbrani, pa se nikako ne može raditi o krvičnom djelu koje je predstavljeno optužnicom Višeg državnom tužilaštva (VDT).