Kašćelanu dvije godine i četiri mjeseca, Markoviću dvije

Slobodan Kašćelan i Igor Marković oglašeni su krivim zbog pucnjave koja se desila 2010. godine u Prčnju. Sudija Predrag Tabaš izrekao je zatvorsku kaznu i to dvije godine i četiri mjeseca za Kašćelana zbog teškog ubistva u pokušaju i dvije godine za Markovića zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju.

"To je lažov i fukara": Dragović će konačno svjedočiti o navodnoj kamati Slobodana Kašćelana

Milan Dragović konačno će biti saslušan u svojstvu svjedoka oštećenog a na okolnosti optužnice u kojoj se navodi da mu je Slobodan Kašćelan davao pare na kamatu i na taj način ga oštetio. Dragović će putem video linka biti saslušan 10. decembra a nalazi se u Hrvatskoj.

"Major mi je rekao da bi mi dali 10 hiljada ako ih dovedem u vezu sa Vukotićem"

Vijeće sudije Dragoja Jovića opet je danas odbilo predlog za ukidanje pritvora Slobodanu Kašćelanu koji se već 10 mjeseci nalazi u Istražnom zatvoru, dok njegova odbrana ističe da je djelo koje mu se stavlja na teret nadležnost Osnovnog suda, te da nema osnova po kom bi Kašćelan ostao iza rešetaka. 

"Branio sam goli život": Odbrana traži oslobađajuću za Kašćelana i Markovića

Odbrana Slobodana Kašćelana zatražila je na današnjem glavnom pretresu oslobađajuću presudu za krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je, kako je pojasnio advokat Dragoljub Đukanović, postupao u nužnoj odbrani, pa se nikako ne može raditi o krvičnom djelu koje je predstavljeno optužnicom Višeg državnom tužilaštva (VDT).

"Advokatica Deletić se poslužila pravnim trikovima": Ne može da zastupa i Dedovića i Đurišića

Advokatica Nataša Deletić ne može po zamjeničkom punomoćju da zastupa i Iliju Dedovića i Aleksandra Đurišića koji se nalazi u bjekstvu. Ovo je danas istakao sudija Dragoje Jović na suđenju Slobodanu Kašćelanu koji se tereti za zelenaštvo na organizovan način i grupi koja se sa njim nalazi na optuženičkoj klupi.

Suđenje Kašćelanu i grupi: "Prelević i Vlahović su pošteni momci"

U podgoričkom Višem sudu nastavljen je dokazni postupak protiv Slobodana Kašćelana i grupe koja se zajedno sa njim nalazi na optuženičkoj klupi. Napominjemo, odbrana je prethodno tražila ukidanje pritvora za Kašćelana. Sud tada nije donio odluku jer SDT nije prisustvovao pa nije mogao da se izjasni. Izjašnjenje tužioca i odluka suda danas je izostalo.

Advokati Kašćelana i Ljubatovića: Imovina naših klijenata nezakonito blokirana

Viši sud u Podgorici 1. novembra prošle godine donio je rješenje kojim se privremeno oduzima milionski vrijedna imovina Slobodana Kašćelana i još četiri optužena koji su označeni kao članovi "kavačkog klana". Brojni stanovi i zemljište u Kotoru, Budvi i Podgorici blokirani su jer tužilaštvo sumnja da su stečeni kriminalnim djelima.