Marković: Crkvi božiji, Vladi zemaljski zakoni

Današnja Crna Gora ne živi u davno prošlim vremenima, njih pamti, ponosna je na slobodarsku istoriju i zauvijek zahvalna precima koji su kroz vjekove očuvali našu slobodu i identitet, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na centralnoj proslavi Dana državnosti Crne Gore i Dana ustanka crnogorskog naroda.

Danas je Dan državnosti

U Crnoj Gori danas se obilježava Dan državnosti, u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine, kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu priznata kao samostalna drava, kao i na 13. jul 1941. godine kada je narod Crne Gore počeo ustanak protiv fašizma.

Đukanović: Crna Gora već živi svoj evropski život

"Za veoma kratko vrijeme preskočili smo vjekove lutanja po balkanskim stranputicama. Zato nas u ostvarenju naših ciljeva ne smije obeshrabriti komplikovanje procesa na evropskoj i globalnoj sceni. Niti neke skeptične poruke koje ovih dana dolaze s važnih evropskih adresa. Mi sa Balkana moramo pokazati Evropi da je politika proširenja njena najbolja politika", kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na prijemu povodom 13. jula - Dana državnosti u Rezidenciji na Cetinju. Dodao je i da Crna Gora već živi svoj evropski život.

Kovačević: Bogat kulturno-umjetnički program na manifestaciji povodom Dana državnosti

U okviru centralne manifestacije povodom Dana državnosti, koja će biti održana u Danilovgradu 13. jula, biće upriličen bogat kultuno-umjetnički program, a očekuje se prisustvo između dvije i tri hiljade ljudi, saopštila je predsjednica te opštine, Zorica Kovačević.