Stanković: Prekršeni propisi NKT, krivično će odgovarati svi koji su kršili mjere

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković podsjetio je sve vjernike da je nakon ublažavanja mjera, obavljanje vjerskih obreda omogućeno isključivo uz poštovanje preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i naredbi Ministarstva zdravlja.

Stanković: Uvjeren sam da će se i vjernici pravoslavne vjeroispovijesti pridržavati propisanih mjera

Uvjeren sam da će se vjernici pravoslavne vjeroispovijesti takođe pridržavati svih propisanih mjera, da će se vjerski obredi obaviti shodno mjerama koje je propisalo Nacionalno koordinaciono tijelo, a da će vjernici praznik obilježiti u krugu svojih najbližih, saopštio je vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković.

Stanković zatražio efikasno procesuiranje u slučajevima porodičnog nasilja

Imajući na umu podatak da, u kontekstu situacije uzrokovane COVID 19 virusom, nacionalna SOS linija bilježi porast poziva u procentu od 27%, vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković zatražio je od rukovodilaca nadležnih državnih tužilaštava hitnost u procesuiranju predmeta porodičnog nasilja.

Stanković posjetio Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu

Vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković posjetio je Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, gdje je razgovarao sa predsjednicom Upravnog odbora Ljiljanom Lakić, koja je na ovu fukciju, iz reda državnih tužilaca, izabrana krajem prošle godine.