Devet osumnjičenih za krijumčarenje migranata ostaju u ZIKS-u

Viši sud produžio je pritvor Nemanji Šćepanoviću (31) Marku Samardžiću (34), Ivanu Goranoviću (22), Radosavu Jankoviću (43), Goranu Mugoši (33), Darku Novoviću (44), Nikoli Merdoviću (32), Darku Alibabiću (33) i Predragu Vlahoviću (40) osumnjičenima za krijumčarenje migranata.

Šćepanović, dvojica policajaca i saradnici optuženi za šverc ljudi

Specijalno državno tužilaštvo je okončalo istragu i podiglo optužnicu protiv 21 osobe, koje su uhapšene u akciji Docu, zbog sumnje da su za naknade od više stotina eura do 7.000 eura, zavisno od maršute, organizovali krijumčarenje migranata preko granice. Optužni akt, koji je potpisala tužiteljka Mira Samardžić, dostavljen je Višem sudu i biće razmatran 8. jula.

SDT: Osumnjičenima za krijumčarenje ljudi pritvor do 72 sata

Crnogorska policija je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom u akciji „Azil“ razbila organizovanu kriminalnu grupu koja je međunarodno djelovala u krijumčarenju ilegalnih migranata – tražilaca azila iz Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu ka zemljama Evropske unije. Uhapšeno je 11 osoba. Njima je Specijalno državno tužilaštvo odredilo pritvor od najduže 72 sata.