Preko 30 hiljada eura kazni za nepoštovanje zabrane pušenja u zatvorenom

Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770 pregleda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdale prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 33.900 eura, pišu Dnevne novine.

Ministarstvo zdravlja: Zabrana pušenja u zatvorenim prostorima bez kompromisa

Počela je primjena Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda kojim je beskompromisno zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom javnom i radnom prostoru. Ministarstvu zdravlja, kako su saopštili, nije cilj kažnjavanje i prikupljanje prihoda po osnovu kazni, već zdravlje svakog pojedinca.

Anketa: Građani o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru (FOS VIDEO)

Na osnovu Zakona o upotrebi duvanskih proizvoda od sjutra će u Crnoj Gori biti zabranjeno pušenje u zatvorenom prostoru. Novim zakonom nije dozvoljena konzumacija cigareta u prostorijama ili dijelu u kojem se konzumiraju hrana i piće, dok je za kršenje zakonskih odredbi predviđena kazna i do 20 hiljada eura. Pogledajte šta o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru kažu građani: