ANKETA: Da li biste odbili da vas liječi ili operiše mlađi ljekar? (FOS VIDEO)

Često za nekoga koga želimo da pohvalimo da je znalac u svojoj oblasti kažemo da je "stara škola". Međutim, da li iskustvo igra presudnu ulogu? Naši sugrađani su nam odgovorili na pitanje da li bi im predstavljao problem da ih liječi mlađi ljekar i kada bi birali da li bi ipak izabrali nekog starijeg. Pogledajte njihove odgovore.

Bjelopoljskim ljekarima ukinuta osuđujuća presuda za infekciju beba, Vrhovni sud očitao lekciju nižestepenim sudijama

Petočlano vijeće sudija Vrhovnog suda Crne Gore ukinulo je osuđujuću presudu bjelopoljskim ljekarima koji su osuđeni na po godinu dana zatvora zbog infekcije beba, od kojih je jedna preminula, odnosno zbog krivičnog djela teško djelo protiv zdravlja ljudi.

Ministarstvo zdravlja će dodijeliti do 50 specijalizacija ljekarima

Ministarstvo zdravlja će ove godine dodijeliti 40 do 50 specijalizacija, a prednost će dati usavršavanju Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju i Kolašinu da bi se kadrovski kapaciteti ravnomjerno rasporedili, saopštila je generalna direktorica Direktorata za kontrolu i unaprjeđenje kvaliteta, Vesna Miranović.

Istraživanje pokazalo: Dvije trećine ljekara ne bi prijavilo korupciju od strane kolege (FOTO+VIDEO)

Dvije trećine ljekara (63,7 odsto) ne bi prijavilo korupciju od strane kolege, dok više od polovine (51,2 odsto) ne bi prijavilo korupciju počinjenu od strane menadžmenta ustanove. No, značajna većina tvrdi da i nije svjedočila koruptivnom ponašanju kolega (88,6 odsto) i menadžmenta (82,9 odsto).