DPS: Niko nema pravo da žigoše bilo koga na osnovu nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora

Objavljivanjem selektovanih, recikliranih i obrađenih obavještajnih sekundarnih sirovina, plasiranih u vidu glavne teme danas u Vijestima, ovaj medij je profesionalno dodirnuo samo dno. Tačnije, spustio se na istu poziciju na kojoj su razne obavještajno - medijske ispostave, i  brojni “novinari u civilu”, čekajući u redu sa njima, da zavrijede još koju tranšu špijunskog smeća. Zato naravno i ne pomišljaju da navedu izvor, jer je to bar svima jasno, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

DF: Razgovori Roćena dokaz na kakvim temeljima je nastala privatna država

Demokratski front ocijenio je da nakon serije objavljenih razgovora Milana Roćena, nekadašenjeg ministra vanjskih poslova, ambasadora SCG, savjetnika Mila Đukanovića regionalna javnost ima priliku da čuje "na kakvim temeljima kriminala, korupcije, razvrata i zastiđa je nastala privatna država Prve familije".

URA: RTCG i novinari da osude vulgarnosti Roćena

Objavljeni transkript razgovora aktuelnog saradnika i savjetnika predsjednika Crne Gore, Milana Roćena u kojem na najvulgarniji način etiketira novinare i medije zastiđe je politike Demokratske partije socijalista i njenih prvoboraca oličenih u liku Milana Roćena i Mila Đukanovića, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta URA.

Tužilaštvo: Ispitujemo objave portala IN4S

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom objava na portalu IN4S: Ekskluzivno: Deripaska i Roćen oko KAP-a: Pregovori oko "tričavih" tri miliona dolara, Ekskluzivno: Lidija Đukanović: Ja branim ovu državu kad mi muž otputuje, Ekskluzivno: Đukanović i Roćen: Tajni sastanci sa Deripaskom, sprdanje na račun Karića, ko su Medojevićevi izvori, "ideje" sa tajnih sastanaka i Ekskluzivno: DK propituje Roćena kao "malog" od palube i traži mu da pogura ugovor od 170 miliona.

Roćen: Crna Gora ide tamo gdje je već njena dijaspora

Nakon obnove nezavisnosti, pitanje saradnje sa dijasporom uzdignuto je na nivo najvišeg državnog prioriteta na agendi i izvršne i zakonodavne vlasti. Prepoznata je potreba njegovog sistemskog uređenja po ugledu na visoko migratorne zemlje, kakva je Crna Gora oduvijek bila, kazao je na trećoj sjednici Savjeta za saradnju sa iseljenicima izlasnik Predsjednika Crne Gore i specijalni savjetnik Milan Roćen.