Briga o ranjivim kategorijama za Vladu je aktuelna i prioritetna uvijek, a ne samo za vrijeme pandemije

Predsjednik Vlade Duško Marković saopštio je na Premijerskom satu da je briga o ranjivim kategorijama našeg društva uvijek aktuela tema i u vrhu je prioriteta ove Vlade, a ne samo sada kada se suočavamo sa globalnim problemom – pandemijom koronavirusa.

Država da garantuje 200 miliona kredita privredi, usvojiti Zakon o garantnoj šemi

Predsjednik Kluba poslanika SDP Raško Konjević uputio je pismo premijeru Dušku Markoviću i predložio da Vlada Crne Gore, u saradnji sa Centralnom bankom (CBCG) i poslovnim bankama, predloži Skupštini Crne Gore usvajanje Zakona o garantnoj šemi za podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, u cilju ublažavanja posljedica krize izazvane pandemijom korona virusa.

Konjević: Ponašanje banaka nije solidarnost sa narodom

Vlada treba da ponudi tromjesečni paket mjera koji će pokriti zarade u privatnom sektoru zavisno koliko je djelatnost ugrožena u ovim okolnostima, da li uopšte rade zbog epidemije korona virusa ili im je aktivnost smanjena. Ključni cilj je da se očuva zaposlenost i pomognu mikro, mala i srednja preduzeća. Oni čine 95 odsto ukupnog broja preduzeća sa više od 70 odsto zaposlenih, izjavio je za „Dan” potpredsjednik SDP-a Raško Konjević.

Konjević: Vrijeme je za solidarnost i odgovornost, Žugić da podnese ostavku

Guverner CBCG Radoje Žugić je, dijelom svojih mjera, omogućio bankarima da zarade više nego da mjera nije bilo, jer će rate za kredite građanima i privredi biti uvećane. Bankari će, u ovim teškim okolnostima, dodatno zaraditi na teret građana i privrednika, saopštio je poslanik SDP Raško Konjević.

Na sceni previše isključivosti i pogrešnih tumačenja Zakona, protesti legitimno pravo

Zamjenik predsjednika SDP Raško Konjević je govoreći o situaciji nastaloj nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti naglasio da su u drugi plan potisnute brojna važna pitanja koja opterećuju građane, a tiču se njihovog ekonomsko socijalnog položaja i životnog standarda.