Odmalena je zavoljela nauku a danas ova Baranka radi jedan od najhumanijih poslova (FOTO)

Odmalena je zavoljela prirodne nauke, naročito biologiju, pa danas zahvaljujući toj ljubavi mlada Baranka Marija Mićunović radi jedan od najhumanijih poslova. Naime, zaposlena je u privatnoj klinici za vantjelesnu oplodnju na poziciji biolog-embriolog i pomaže parovima u ostvarenju najljepšeg sna – dobijanju potomstva. Osim toga, Marija je i osnivač Društva za humanu reprodukciju čiji je cilj unapređenje i podizanje svijesti građana o značaju zdravog načina života i očuvanja reproduktivnog zdravlja.

Oblast nauke i istraživanja dobila pozitivne ocjene Brisela: Pohvale Strategiji pametne specijalizacije i jačanju inovativne politike

Generalni Direktorat Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju -  DG NEAR, danas je predstavio Izvještaj o napretku Crne Gore za 2019. godinu, u kome je poglavlje 25. Nauka i istaživanje pozitivno ocijenjeno.

Konferencija "Zauvijek radoznali - naukom za budućnost" posvećena razvoju nauke

Značaj uloge i povezivanje nauke i društva, kao i značaj nauke u svakodnevnom životu, bile su neke od tema naučne konferencije Zauvijek radoznali – Naukom za budućnost, koja je okupila eminentne stručnjake iz Crne Gore, iz oblasti prirodnih nauka, kao i posjetioce iz medicinskog, akademskog, javnog i korporativnog sektora, a koju je organizovala vodeća naučna i tehnološka kompanija Merck.