Na Odboru pljuštale kazne: Đukanović i Vučurović najviše udareni po džepu, Konjević na svoju štetu

Osmorica poslanika Demokratskog fronta i po jedan poslanik Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije novčano su kažnjeni zbog opomena izrečenih na sjednicama Skupštine Crne Gore, odlučio je Administrativni odbor na današnjoj sjednici.

Medojević za FOS o ukidanju imuniteta: Katnić je slagao u vezi notesa, cilj je da mi se namjesti napad u ZIKS-u

Zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim se traži ukidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću nije uvršten u dnevni red kao posebna tačka sjednice Administrativnog odbora koja je zakazana za danas.

Rudović: Nije posao poslanika da se bavi praćenjem izvještavanja medija

Formiranje posebnog odbora za realizaciju zakona kojim bi bilo regulisano praćenje i izvještavanje o političkim subjektima za vrijeme izbornih kampanja ne bi bilo najbolje rješenje, jer nije posao poslanika da se bavi praćenjem izvještavanja medija, smatra član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović.

Mitrić: Poslanici krivci za v.d. stanje u Tužilaštvu

Najveći "krivci" za nastanak v.d. stanja u Tužilaštvu su poslanici koji su propisali rigoroznu većinu za izbor vrhovnog državnog tužioca. Ne vidim adekvatno pravno rješenje ovog pitanja, bez političkog dogovora vlasti i opozicije, kaže za Pobjedu Blagota Mitrić, profesor međunarodnog privatnog prava u penziji i bivši predsjednik Ustavnog suda.