Aprilske plate do 2.000 eura

Skupština Crne Gore za aprilske neto zarade poslanika izdvojila je iz budžeta 127.637 eura, što je na istom nivou kao i prošlog mjeseca. Nijedna zarada nije prešla dvije hiljade eura, a poslanici koji bojkotuju Skupštinu primili su nepromijenjene plate, koje ukupno iznose 11.317 eura.

Poslanici spriječili fizički obračun Vučurovića i Gvozdenovića, intervenisalo obezbjeđenje

U Skupštini Crne Gore opet su skočile tenzije, a ovog puta vinovnici su bili poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović i potpredsjednik Skupštine iz redova DPS-a Branimir Gvozdenović čiji je sukob spriječilo obezbjeđenje.

Poslanici i funkcioneri Skupštine uplatili NKT oko 30 hiljada eura

Trideset tri poslanika, kao i pet funkcionera Skupštine Crne Gore dali su saglasnost Službi Skupštine da polovinu martovske zarade, u iznosu od 30.798,29 eura usmjeri na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, saopšteno je iz Skupštine.

Amfilohije pisao poslanicima: Predloženi zakon u funkciji politički nedopustivih pritisaka na crkvu

Ovako formulisan Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ne zaslužuje da bude razmatran u Skupštini Crne Gore, te vas pozivamo da svojim učešćem ne dajete legitimitet raspravi i glasanju o ovom aktu ili da glasate protiv njega, ako, ipak, razum ne prevlada, pa dođe do glasanja o njemu, poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u pismu koje je dostavio poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Hrvatske građanske inicijative (HGVD, Force i Liberalne partije (LP).