Dodijeljene nagrade FIAT-a 2019, danas zatvaranje

Nakon izuzetno posjećenih sedam festivalskih dana i bogatog programa, kako zvanične - takmičarske selekcije, tako i pratećih sadržaja, Festival internacionalnog alternativnog teatra 2019. završen je u ponoć, svečanom dodjelom nagrada u dvorištu Kuslevove kuće. U okviru takmičarskog programa uspješno je realizovan italijanski Fokus, kao i prateći: književni, likovni, filmski, i muzički programi, te Forum kreativnih industrija.

Repertoar za šesti dan FIAT-a

Šesti dan FIAT-a, biće u znaku predstava iz Njemačke i Poljske. Njemačka predstava “Ciganski odrezak”, biće izvedena u 19 časova u “Kolektoru” (zgradi nekadašnje fabrike Titex). Režiju i dramaturgiju potpisuje Nada Kokotović, U predstavi igraju: Katharina Waldau, Nedjo Osman i Zejhun Demirov.

Drugi dan FIAT-a počinje Creative Industry Forumom

Programom Creative Industry Forumom, koji počinje u 18 časova u „Kolektoru“ (zgradi nekadašnje fabrike Titex), na temu „Prezentacija rezultata istraživanja i mapiranja kreativnih industrija u Crnoj Gori“, danas će biti nastavljen FIAT. U pitanju je istraživanje koje je uz podršku UNESCO Fonda za kulturnu raznolikost sproveo „Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj“ (IPER) u Crnoj Gori. Moderator Foruma je doc. dr Edin Jašarović, urednik programskog segmenta FIAT CREATIVE INDUSTRY ART MARKET.