DF: Hitno smijeniti Simovića, u NKT da budu stručni ljudi a ne partijski vojnici

Hitno smijeniti Milutina Simovića, koji se nalazi na mjestu prvog čovjeka NKT, ne samo zbog toga što se tu  nalazi suprotno zakonu, već zato što je svojim postupcima nanio veliku štetu građanima o čemu najbolje svjedoče dramatičan rast zaraženih od Korona virusa, saopšteno je iz Demokratskog fronta. Takođe, poručuju da ''odmah mora doći do izmjena u sastavu NKT, tako što će se u javnosti prvenstveno pojavljivati ljekari i drugi stručnjaci od autoriteta, u koje građani odavno imaju povjerenja''.

Koga policija nađe na ulici prijeti mu godina zatvora

Svako ko prekrši bilo koju mjeru iz naredbe koju je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti odgovaraća zbog kršenja člana 287 zakona, pa i kada se radi o kršenju ograničenja kretanja. Za osnovni oblik kršenja ovog člana bez teških posledica, predviđena je novčana kazna ili zatvorska kazna do jedne godine, pojasnili su za Dan iz tužilaštva.

Puna podrška svim mjerama države na suočavanju sa pandemijom

Država je sve mjere u suočavanju sa pandemijom koronavirusa donijela promišljeno i pravovremeno sa prvenstvenim ciljem zaštite zdravlja i životâ građana, a reprezentativni sindikati zdravstva mjere i aktivnosti državnih organa podržavaju u potpunosti – zaključeno je na sastanaku predsjednikâ reprezentativnih sindikata zdravstva i Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti.