Medojević za FOS o ukidanju imuniteta: Katnić je slagao u vezi notesa, cilj je da mi se namjesti napad u ZIKS-u

Zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim se traži ukidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću nije uvršten u dnevni red kao posebna tačka sjednice Administrativnog odbora koja je zakazana za danas.

Knežević diktirao, Rašović zapisivao u notes?

Istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) obuhvaćeni su Nebojša Medojević, Nenad Vujošević, Slavoljub Migo Stijepović, Đorđe Đurđić, Velibor Milošević, Vuko Dragašević, Svetlana Mijatović, Tomislav Žižić, Mijodrag Knežević, Andrey Kononenko, Vlatko Rašević koji su navodno dio kriminalne organizacije odbjeglog biznismena Duška Kneževića. Ovo Tužilaštvo pokrenulo je više krivičnih postupaka a zbog sumnje da su navedena lica zajedno sa još NN lica stvorila kriminalnu grupu koja ima za cilj vršenje krivičnih djela: utaja poreza i doprinosa, protivzakonit uticaj, primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba ovlašćenja u privredi, falsifikovanje službene isprave.

Advokati Medojevića: Zahtjev SDT ismijava Skupštinu, konstrukcija za duboki stručni prezir

Sadržajem zahtjeva za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću koji je specijalni državni tužilac uputio Skupštini Crne Gore ta institucija se ismijava. Na taj način on se stavlja u poziciju iznad Ustava i zakona ove zemlje. Ako se dozvoli skidanje imuniteta Medojeviću to će biti potvrda da pravni poredak definitivno više ne postoji, kazali su Medojevićevi advokati Dražen Medojević, Ivan Šebek i Dušan Radosavljević.