Marković sa ambasadorima Višegradske grupe: CG postala primjer i motivacija za okolne države

Perspektiva članstva u EU, u skladu sa individualnim zaslugama, ostaje glavni pokretač reformi u regionu Zapadnog Balkana, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sinoć na zajedničkom prijemu ambasadora Višegradske grupe u Podgorici.

Marković u Kotoru: Razgovarano o projektima vrijednim preko 50 miliona

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas u Kotoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsjednicima Opštine Željkom Aprcovićem i Skupštine opštine Jovom Suđićem o razvojnim i infrastrukturnim projektima vrijednim više od 50 miliona eura i o tome kako da stalnim kontaktom uz podršku Vlade Kotor pokuša da ostvari korist od uspješne Vladine ekonomske politike koju je ova opština propustila u protekle dvije i po godine.

URA Bijelo Polje: Markovićeva posjeta Bistrici licemjerna, o prirodnim ljepotama govori onaj koji ima namjeru da ih devastira

Jučerašnja posjeta premijera Duška Markovića, Đalovića pećini i rijeci Bistrici je nastavak licemjerne politike u kojoj se jedan dan devastiraju prirodne ljepote, a drugi dan se vraća na mjesto zločina, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA u Bijelom Polju.

Marković na gradilištu kod Đalovića pećine: Jedan od najvrednijih projekata koje realizuje Vlada

 Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je gradilište turističkog kompleksa Đalovića pećine i tom prilikom izrazio zadovoljstvo tokom radova i ocijenio da je riječ o jednom od najvrednijih Vladinih projekata koji će od 2021. godine omogućiti nova radna mjesta i biti podsticaj drugim sektorima bjelopoljskog kraja. 

Marković na Cmiljači: Realizujemo plan razvoja kada je Bijelo Polje u cjelini

 Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je gradilište Ski centra Cmiljača kod Bijelog Polja, izrazio zadovoljstvo napretkom radova u ovoj godini i ocijenio da će i ovo buduće skijalište i kompleks turističkih centara na Bjelasici u cjelini biti od sezone 2020/2021. novi zamajac našoj ekonomiji te da će donijeti nova radna mjesta i prilike za mlade ljude bjelopoljskog kraja. 

Marković čestitao spajanje „Moračice": Zadovoljan sam dinamikom radova

 Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković sastao se danas sa rukovodstvom i vodećim inženjerima kompanije CRBC Montenegro, koja gradi prioritetnu dionicu auto-puta Bar – Boljare, i predstavnicima svih državnih organa uključenih u realizaciju ovog projekta kako bi svečano obilježili spajanje rasponske konstrukcije Mosta „Moračica" – najvećeg i najsloženijeg pojedinačnog objekta na prioritetnoj dionici auto-puta. 

Marković sa predstavnicima Lajtnera: Namjeravaju da uđu u projekat žičare Kotor – Njeguši

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je predstavnike italijanske kompanije Lajtner, jednog od vodećih svjetskih proizvođača žičara, uspinjača, vazdušnih tramvaja i ski liftova, koja je nakon uspješnog početka realizacije projekata žičara na Cmiljači i relaciji Manastir Podvrh – Đalovića pećina, izrazila namjeru da uđe u projekat gradnje žičare sa gondolom od Kotora do Njeguša i to tako što bi gradnju vrijednu, prema prvim procjenama, oko 20 miliona eura, sama finansirala.