Škrelja: Izmjene Poslovnika pa kažnjavanje poslanika zbog izostanka

U toku je izrada odluke kojom bi se utvrdili kriterijumi opravdanosti, odnosno neopravdanosti izostanaka poslanika sa sjednica parlamenta, i do kraja ovoga mjeseca mogao bi biti postignut dogovor o tome na Kolegijumu Skupštine, kako bi konačno počela primjena poslovničkih odredbi o kažnjavanju poslanika zbog neopravdanog odsustva iz Skupštine, rekao je Ljuiđ Škrelja, predsjednik Administrativnog odbora.

Konjević: Budite vaspitani, nemojte da me prekidate; Škrelja: Ne zaslužuješ da ti persiram

Burno je bilo na početku današnje 77. sjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore. Predsjednik odbora Ljuiđ Škrelja i poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević sukobili su se verbalno u par navrata.

Na Odboru pljuštale kazne: Đukanović i Vučurović najviše udareni po džepu, Konjević na svoju štetu

Osmorica poslanika Demokratskog fronta i po jedan poslanik Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije novčano su kažnjeni zbog opomena izrečenih na sjednicama Skupštine Crne Gore, odlučio je Administrativni odbor na današnjoj sjednici.

Medojević za FOS o ukidanju imuniteta: Katnić je slagao u vezi notesa, cilj je da mi se namjesti napad u ZIKS-u

Zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojim se traži ukidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću nije uvršten u dnevni red kao posebna tačka sjednice Administrativnog odbora koja je zakazana za danas.

Popović o kažnjavanju poslanika: Neko bi da sve izvrne ruglu

Nije potrebno formirati radnu grupu, niti drugo radno tijelo koje bi donosilo akt koji bi bio osnov za rad Administrativnog odbora u primjeni odredbi Poslovnika o kažnjavanju neopravdanog odsustva poslanika sa plenarne i sjednica radnih tijela. Poslovnik je jasan i svi znaju šta bi trebalo da rade, kazao je Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije.