Izuzetan uspjeh PIR festivala: Preko 40.000 gledalaca

Prvi regionalni internet festival teatra za djecu – PIR festival u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica je završen predstavom ,,Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi” Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Publika širom regiona ali i svijeta, od 8. do 16. aprila imala je priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta Podgorica, pogleda predstave devet teatara iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. 

Video radionicama za predškolce studentkinje UCG podržale kampanju "Ostani doma"

Oko 50 studentkinja Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, podržale su kampanju "Ostani doma" pokretanjem  Fejsbuk i Instagram stranica na kojima roditeljima predstavljaju svoje praktične ideje za edukativne igračke i aktivnosti za djecu predškolskog uzrasta.

Privatne predškolske ustanove zatražile pomoć države

Privatne predškolske ustanove, licencirane od strane Ministarstva prosvjete, zatražile su od nadležnih državnih organa da povodom novonastale situacije sagledaju i ovaj segment javne djelatnosti, te da iznađu mogućnosti kako da se PPU održe i kvalitetno nastave rad za dobro polaznika, roditelja, lokalne zajednice, kao i države.