„Čovjek iz budućnosti“ govorio ispred Dvorca Petrovića (FOS VIDEO)

Ispred Dvorca Petrovića na Kruševcu sinoć je na svečanom otvaranju 9. festivala Otvoreni dani nauke prikazan kratak film, tokom kojeg se "čovjek iz budućnosti" obratio posjetiocima festivala, poručivši da je planeta sačuvana, da ima dovoljno energije za svakog stanovnika, da su spašene šume Amazona i da je pronađen lijek za mnoge bolesti.

Nastavak podrške stvaraocima: Potpisan sporazum o saradnji na projektu „Mikro 020“

Podrška Ministarstva kulture crnogorskim stvaraocima biće nastavljena i putem projekta „Mikro 020“, čime će, ujedno, i naši umjetnici pružiti doprinos uređenju lokacija u glavnom gradu, saopšteno je tokom današnjeg potpisivanja Sporazuma o saradnji na tim aktivnostima.

Počinje FIAT 2019, u fokusu običan čovjek i njegova preispitivanja ugroženosti i slobode

Povodom početka Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT), danas je u Kuslevovoj kući, u Podgorici održana konferencija za medije. O ovogodišnjoj selekciji, i sadržajima festivala, govorile su direktorica festivala Ana Vukotić, predsjednica Umjetničkog savjeta festivala Sonja Vukićević, selektorka tamičarskog programa Ana Vujošević, savjetnik u Ministarstvu kulture Ilija Subotić, i samostalna savjetnica u Sekreterijatu za kulturu i sport glavnog grada, Sanja Vojinović.

U planu spomenik kraljici Jeleni u Podgorici

Inicijativa o podizanju spomenika kraljici Jeleni od Savoje u Podgorici, pripreme za izložbu posvećenu crnogorskoj princezi i italijanskoj kraljici koja se planira sljedeće godine, kao i aktivnosti Ministarstva kulture povodom obilježavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Italije, dio su tema o kojima su razgovarali ministar kulture Aleksandar Bogdanović i princa Emanuel Filibert Savojski, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.