Đukanović na panelu "Raskršće EU - Balkan – Perspektive regionalne saradnje i evropskih integracija"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govoriće sjutra na panelu “Raskršće EU - Balkan – Perspektive regionalne saradnje i evropskih integracija”, koji se održava u okviru završne online regionalne konferencije “Kohezija Berlinskog procesa i EU integracija Zapadnog Balkana – Vremena izazova”.

Bajčetić: Nije normalno da crkva sastavlja vladu, ali nesporna zahvalnost Amfilohiju

Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna, isto tako i očekivanja građana. Pokret za promjene će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije, saopštio je na Fejsbuku portparol ove partije Nikola Bajčetić.

Đukanović čestitao Bečiću: Vjerujem da ćemo i u novim političkim okolnostima obezbijediti posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsjednika Skupštine Crne Gore i poželio uspjeh u obavljanju te odgovorne dužnosti, na dobro države i svih njenih građana.

Bečiću čestitao predsjednik Državnog zbora Slovenije

Od juče kada je izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić je primio veliki broj čestitki iz zemlje i inostranstva, kako od zvaničnika parlamenata, ambasadora akreditovanih u našoj zemlji, predsjednika političkih partija, tako i građana pojedinačno. Čestitku je između ostalih uputio i predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Igor Zorčič.

Picula: Očekuje se predan rad na napretku CG

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula saopštio je za RTCG od novog saziva Skupštine Crne Gore očekuje kontinuiranu i produktivnu saradnju, te predan rad na napretku Crne Gore, pogotovo u ključnim poglavljima u pregovorima s EU. Picula je poručio da ohrabruje izjava novoizabranog predsjednika Skupštine Alekse Bečića, koji je najavio nastavak rada na reformama i istaknuo prioritet puta prema EU. Pozvao je i sve političke aktere da poštuju državne simbole i institucije Crne Gore.

Darmanović domaćin ministarskog sastanka: CEI kao ključni mehanizam saradnje u izgradnji razvijenijeg i prosperitetnijeg regiona

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović bio je domaćin današnjeg online sastanka ministara vanjskih poslova država članica Centralno-evropske inicijative (CEI), koji se održava u okviru crnogorskog predsjedavanja ovom regionalnom organizacijom.