Perović: Vlada ćuti na Amfilohijevo pismo, uskoro nastavak litija

Rektor Cetinjske bogoslovijeo Gojko Perović podsjeća da je prošlo 10 dana od pisma mitropolita Amfilohija premijeru Dušku Markoviću na temu pregovora u vezi spornog zakona o slobodi vjeroispovijesti ali da Vlada još ne odgovara na upit o nastavku pregovora započetih u martu ove godine. On je dodao da očekuje nastavak litija ubrzo.

Vuković na Ravnom lazu: Plamen slobode koji je zapaljen u julu 1941. nikada se neće ugasiti

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa predstavnicima SUBNOR-a i UBNOR-a i antifašista Podgorice, danas je povodom skrnavljenja spomenika organizatorima Trinaestojulskog ustanka obišao Ravni laz u Piperima. Nepoznate osobe su polomile spomen ploču koja se nalazi na mjestu gdje je donijeta odluka o podizanju Trinaestojulskog narodnog ustanka 1941.godine.

URA: Dok se Vuković i MORT prave ludi, kreće novo betoniranje ispod Ljubovića

Iako brojni zabrinuti građani i podgorička URA mjesecima traže da Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) preduzmu hitne mjere i zaustave gradnju novog stambeno-poslovnog objekta na prostoru između četiri ranije izrađene zgrade ispod Ljubovića, gradonačelnik Ivan Vuković nije preduzeo bilo kakve radnje, zbog čega se ovih dana na tom prostoru inteziviraju pripreme za gradnju. U Građanskom pokretu URA još jednom pozivaju gradonačelnika Vukovića i nadležno Ministarstvo, da zabrane gradnju na navedenom prostoru i pokrenu proceduru hitnog mijenjanja tog planskog dokumenta.

Počela proljećna kampanja oralne vakcinacije lisica protiv bjesnila

Oralna vakcinacija lisica i divljih mesojeda protiv bjesnila, osamnaesta po redu, počela je danas, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Vakcinacija se sprovodi dva puta godišnje, u jesen i na proljeće, vazdušnom distribucijom vakcina – mamaca.

Bogdanović: Besprizoran atak sa dobro poznatih adresa na najuzvišenije vrijednosti Crne Gore

Komentarišući nastavak devastiranja naših kulturno-istorijskih znamenja, poput vandalskog lomljenja mermerne ploče na spomeniku na Ravnom lazu, skrnavljenja tvrđave na Trojici iznad Kotora, ali i paljenja crnogorskih zastava prethodnih dana, ministar kulture Aleksandar Bogdanović ocijenio je da je riječ o još jednom besprizornom ataku sa dobro poznatih adresa na najuzvišenije vrijednosti Crne Gore.

Fakultet za crnogorski jezik i književnost spreman za novu generaciju studenata

U okolnostima što ih je koronavirus već više od dva mjeseca nametnuo crnogorskome društvu profesori i studenti Fakulteta za crnogorski jezik i književnost – Cetinje sve vrijeme realizuju djelatnosti utvrđene akademskim kalendarom za 2019/2020. godinu, navodi se u saopštenju Fakulteta za Crnogorski jezik i književnost (FCJK).