Pomoć poljoprivrednim gazdinstvima da ispune zahtjeve bezbjednosti hrane

Kako bi što veći broj poljoprivrednih proizvođača koji prerađuju poljoprivredne proizvode na svojim gazdinstvima ispunio propisane zahtjeve u pogledu bezbjednosti hrane i time unaprijedio konkuretnost, organizovan je novi ciklus radionica na terenu, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Rambo Amadeus govoriće o značaju medijske pismenosti za javno zdravlje

Povodom Svjetske nedjelje imunizacije (24-30. april), u ponedjeljak 22. aprila, u 11 sati, u UN Eko zgradi, UNICEF-ov ambasador dobre volje Antonije Pušić alias Rambo Amadeus, zajedno sa mladim reporterima kampanje medijske pismenosti Sofijom Krivokapić i Balšom Božovićem i direktorom istraživačke agencije Ipsos za Crnu Goru Vladimirom Raičevićem govoriće o značaju medijske pismenosti za javno zdravlje.

Poželjno je graditi ski centre i održavati skijašku kulturu

Prof. dr Milan Žvan sa Fakulteta za sport Univerziteta u Ljubljani bio je jedan od dekana koji je prisustvovao naučnoj konferenciji Crnogorske sportske akademije, održanoj u Dubrovniku. Saradnju sa Crnogorcima počeo je na području skijanja, pomažući im u stručnom radu, prilikom osnivanja MASI-a, nacionalnog skijaškog udruženja Crne Gore.